Sveika mityba

Medžiagų apykaitą greitinantys vaisiai

http://www.sportokuras.lt, 2013-04-22

Jei nusprendėte mesti svorį, didelę įtaką pastangoms turės Jūsų medžiagų apykaitos greitis. Gera žinia ta, jog jį galima padidinti itin skaniomis priemonėmis – vaisiais. Štai keli, kurių saikingas vartojimas taps didele pagalba.

Džiovintos slyvos

Džiovintose slyvose yra labai daug geležies, kuri reikalinga raudoniesiems kraujo kūneliams, prisidedantiems prie maisto medžiagų išnešiojimo po organizmą. Tokiu būdu medžiagų apykaitą priversite dirbti efektyviau. Be to, slyvose gausu vitamino B6, padedančio greičiau virškinti riebalus ir baltymus.

Bananai

Šie vaisiai pasižymi kaliu, o jo funkcija – pagelbėti ląstelėms pasisavinti maisto medžiagas iš kraujo. Tebūnie bananai užkandžiu tarp valgių arba priedu prie patiekalų, pavyzdžiui avižinės košės pusryčiams – tokiu būdų džiaugsitės sparčiau krentančiu svoriu.

Greipfrutai

Juose esančios natūralios medžiagos mažina insulino lygį organizme, o tai greitina medžiagų apykaitą ir aktyvina nereikalingo svorio mažėjimo procesą. Beje, padėti gali ir apelsinai ar laimai, todėl citrusiniai vaisiai turėtų būti įtraukti į kiekvieną sveikos mitybos planą.